Tel:

06 - 274 650 15

Email

biyankahara@gmail.com

Zie 'contact' voor:

online agenda

VOEDING en (degeneratieve) ZIEKTE…

Onze gezondheid en welzijn wordt sterk bepaald door WAT we eten en HOE we eten. Daarbij is het ook nog van belang dat je lichaam de voedingsstoffen ook werkelijk op kan nemen.

Veel mensen zijn de verbinding met hun eigen lichaam kwijt. Ze pakken de symptomen die ontstaan door bijvoorbeeld: het nuttige van veel geraffineerde suikers en meelproducten, niet meer op. Deze voeding zorgt voor een onbehagelijk gevoel en onrust in het lichaam, maar deze symptomen worden niet gelinkt met de voeding die gegeten wordt.

Weet jij nog hoe het is om vol energie uit bed te stappen en de hele dag energiek te blijven? Of hoe het voelt om vrij te zijn van spanningen in lichaam en/of geest?

Wanneer je altijd na het eten een opgeblazen buik hebt, dan wordt dat op een gegeven moment als normaal beschouwd, maar dat is natuurlijk verre van normaal. Wanneer je niet meer naar deze signalen luistert en het gaat ervaren als “normaal”, dan worden die signalen op een gegeven moment groter. Het lichaam gaat steeds harder roepen.

Het lichaam zal zelf gaan proberen om deze problemen dan intern op te lossen, wat ten koste gaat van heel veel andere belangrijke functies. Er ontstaan aan alle kanten te korten, chaos, stress…. Gevolgd door (degeneratieve) ziekte. Het lukt het lichaam, op een gegeven  moment niet meer om ziekte te voorkomen.

Deze degeneratieve ziekte houden verband met onze voedingswijze en met stressfactoren (van buiten af of van binnen uit). De eerste waarschuwingen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Gebrek aan energie
  • Slecht slapen
  • hoofdpijn
  • Geestelijke verwardheid
  • Geïrriteerdheid
  • Maag- en/of darmstoornissen

Herken je deze symptomen? Probeer dan even bewust na te denken over WAT je eet en HOE je eet? Verander je gewoontes, maak contact met je lichaam en de signalen die het af geeft. Pas aan, wat niet goed voelt.

Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om dit in je eentje aan te pakken, maar probeer het met kleine stapjes. Met kleine stapjes kom je ook op je bestemming toch?

En wil je hier hulp bij, dan reik ik je mijn hand en gaan we samen stappen zetten. Samen preventief beter voor je mooie lijf zorgen, voor een heldere geest en rust in je leven.

Bewustwording is de eerste stap!